Onze tocht

Broers, vrienden, teamgenoten, fans. Sinds we geboren zijn, zijn we dat altijd geweest, dus het oprichten van Erstwhile moest wel gebeuren.

Hoewel we altijd verbonden waren, hebben we verschillende wegen in het leven bewandeld. Evert en Roelof zijn broers, en Rutger is een jeugdvriend. We zijn allemaal opgegroeid en wonen nog steeds in Mechelen, de vriendelijkste en mooiste stad in het midden van België.

21 juni 2017 - alles veranderde op die dag.

Evert werd gediagnosticeerd met stadium 3+ darmkanker. Het zag er niet goed uit. Maar toen Evert vanaf dag één begon te vechten, begonnen wij drieën kort daarna te bouwen. Niets is meer waar dan een van de grootste clichés in de wereld. Het leven is te kort, dus geniet ervan zolang het duurt.

14 september 2017 - we zaten samen en zetten onze droom op papier.

Gevoed door ons buikgevoel, onze liefde voor sport en onze pure toewijding om producten te maken die opvallen, begonnen we aan onze reis. Wat volgde was een jaar van vallen en opstaan. We spraken met en luisterden naar heel veel mensen, leerden over het ontwerpen en maken van kleding, reisden veel, maakten heel veel fouten, lieten ons inspireren door de kleinste dingen en de vriendelijkste mensen, testten heel veel kleding en bovenal fietsten we vele, vele kilometers.

5 oktober 2018 - Erstwhile begon te trappen.

We namen de sprong, en we deden het; we begonnen Erstwhile. Ons doel was vanaf dag één duidelijk: Sport Loving Goods maken. Producten die uniek zijn, een verhaal vertellen en ongeëvenaard zijn in kwaliteit.

Op het moment dat we op die knop drukten, klemden onze wangen zich samen, maar het was zelfverzekerd klemmen. Kort nadat de eerste binnenlandse orders binnenkwamen, begonnen retailers te bestellen; mensen begonnen ons echt leuk te vinden en over ons te praten. Niet lang daarna volgden Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken, Japan, Spanje, USA, Duitsland, Australië, Zweden, Singapore, Hongarije, Nederland, alle delen van de wereld.

En de reacties en berichten waren niet minder dan verbazingwekkend en moedigden ons aan om door te gaan. Zo werd onze droom een beetje tastbaarder.

Drie jaar later leven we nog steeds in onze droom, nog steeds op zeer, zeer kleine schaal. We hebben enorm veel vertrouwen in wat we doen, waarom en hoe we het doen, en voor wie we het doen.

We zijn er trots op dat

  • We Sport Loving Goods maken, voor de sport, voor de liefde, voor de amateurspirit.
  • We maken het van A tot Z, van het garen, het verven, het breien, de pasvorm, de kleuren. We creëren, we maken, we vertellen.
  • We werken samen met bedrijven met een gedeelde cultuur om gelukkige mensen in het middelpunt van hun bedrijf te plaatsen.
  • Mensen reiken ons de hand om ons te bedanken. En we weten allemaal dat het andersom is. Wij zijn het die jullie allemaal bedanken.

Dus een enorm veel dank aan jullie allemaal. Voor de steun, berichten, dankbaarheid en voor het volgen van onze rit!

Veel plezier, geniet van sport, geniet van het leven.

Het allerbeste,
Evert, Rutger, en Roelof