Ons doel

Deel de liefde voor sport 

Wij houden van sport, en we houden van het erfgoed dat het heeft gebracht naar kleding. Wij zijn niet het zoveelste label dat kant-en-klare T-shirts koopt, ze naar de plaatselijke drukkerij brengt, er een label opplakt en ze op de markt brengt. Alles wat we doen is authentiek en wordt door ons gedaan, van A tot Z.

Wij gedijen op die heroïsche momenten, de glimlach van vroeger en het gelach na de wedstrijd. Dat is wat ons goed maakt in wat we doen: het maken van kwaliteitsartikelen voor die momenten - voor, tijdens en na. 

Bij Erstwhile doen we alles met deze vijf pijlers in het achterhoofd.

Kwaliteit voor jaren

De kwaliteit van onze kleding is van cruciaal belang. Het belang van kwalitatieve en duurzame garens heeft een immense impact op hoe we mode zien. Wanneer we kleding ontwerpen en stoffen kiezen, streven we ernaar om ze jarenlang te dragen. De stoffen zijn de sleutel tot het creëren van artikelen die als basis lang meegaan.

We gebruiken graag katoen omdat het een natuurlijke en levende stof is, die elk stuk uniek maakt en klaar om de tand des tijds te doorstaan. Daarom ontwikkelen we elk kledingstuk met maanden werk en vallen en opstaan. Om er zeker van te zijn dat het een kledingstuk wordt dat je heel, heel lang met plezier zult dragen.

Duurzaamheid

Voor ons is duurzaamheid niet iets dat we doorstrepen op een lange lijst; het is gezond verstand in de praktijk gebracht. Het is onze manier van kijken naar vandaag om onze toekomst te verbeteren. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we streven ernaar het elke dag beter te doen en ons bewustzijn en bewustzijn te versterken.

Daarom gebruiken we hoofdzakelijk fair-trade en biologisch katoen, waardoor bijna 100% van onze goederen milieuvriendelijker en 100% biologisch afbreekbaar zijn. We hebben een plastic-vrij verzendbeleid voor onze online bestellingen - al onze goederen worden voorverpakt in biologisch afbreekbare zakken, en we gebruiken gerecycleerde stoffen voor al onze borduurwerken. We werken met de beste kleurstoffen en verftechnieken om onze voetafdruk te verkleinen, en we produceren in Europa. Dit zijn enkele van de elementen die we verwerken in alles wat we doen. We proberen dit gaandeweg te verbeteren.

Langdurige partnerschappen

Naast het creëren van kledingstukken van levenslange kwaliteit, geloven wij sterk in het opbouwen van en investeren in partnerschappen. Bij het kiezen van de juiste partners komen veel aspecten om de hoek kijken, maar het belangrijkste is het hebben van synergie in cultuur. Daarom werken we samen met bedrijven met een gedeelde cultuur waarin gelukkige mensen centraal staan.

Wij produceren al onze artikelen in familieateliers in Portugal, die er al vele generaties zijn. Onze gedeelde waarden, expertise en visie maken het mogelijk om echte Sport Loving Goods en bewust gemaakte goederen te creëren.

Liefdadigheid - Kankeronderzoek

Buiten het feit dat we een verantwoordelijk merk zijn, is het financieren van kankeronderzoek nu onze focus. Helaas kent iedereen wel iemand die lijdt - of heeft geleden - aan deze verwoestende ziekte. Hoe moeilijk het ook is, wij ook. Kijk hier naar de getuigenis van onze medeoprichter Evert en begrijp waarom we ons hierop richten.

Daarom doen wij mee aan de '1000KM tegen kanker', een 4-daags evenement waarbij de deelnemers 250 kilometer per dag fietsen in een geest van saamhorigheid. Om mee te kunnen doen, moeten we geld inzamelen. Al dit geld wordt gebruikt voor kankeronderzoek en psychologische ondersteuning voor mensen die de ziekte bestrijden en verslaan. Voor dit doel hebben we een 1000KM-collecte gemaakt. Kijk er hier eens naar. Alle opbrengsten van deze artikelen gaan rechtstreeks naar kankeronderzoek.